Ja si të largoni erën e gojës

Madje edhe sikur të shmangni hudhrën apo pijet alkoholike, ju sërish mund të keni aromë të keqe të gojës. Dhe të gjithë jemi ballafaquar në ndonjë rast të rëndësishëm apo takim emergjent dhe gjëja e parë që na vie ndërmend është një çamçakëz i besueshëm. Por, për të neutralizuar këto situata me aromë të keqe të gojës, ju duhet të dini se çfarë ndikon që shkakton këtë. Në të shumtën e kohës ne fajësojmë bakteriet – lloji që zakonisht ndodhet në gojë, thekson Sunil Wadhwa,profesor i mjekësisë dentare në Univerzitetin…

Read More

Hernia diskale, si ta shëroni pa operacion

Dhimbja e mesit është një ndër shqetësimet e përditshme për mbi 90% të popullsisë. Shpesh abuzohet me termin ‘hernie diskale’, pasi jo çdo dhimbje e mesit mund të përkufizohet si hernie diskale. Hernia diskale është dalja nga vendi natyral i diskut vertebral, i cili ndodhet në mes të vertebrave. Ky i fundit luan rolin e një amortizatori midis vertebrave, duke bërë shpërndarjen e peshave në mënyrë të barabartë. Disku është i përbërë nga një veshje e jashtme fibroze dhe shumë rezistente, e quajtur annulus.   Veshja e brendshme është më…

Read More

Nëse e dini përgjigjen e kësaj pyetje, jeni zyrtarisht psikopat!

Psikologu kanadez Robert D. Hare është i njohur për metodën e tij të vlerësimit të psikopatisë (Psychopathy Checklist-Revised – PCL-R). Ai punon si këshilltar për repartin e FBI-së, i cili merret me rastet e rrëmbimit të fëmijëve dhe të vrasësve serialë. Sipas tij psikopatë konsiderohen njerëzit, të cilët nuk tregojnë kurrfarë pendese për veprat e tyre dhe nuk janë të aftë për dhembshuri. Sipas gjurmëve të “check-listës” së Hareit,psikologët kanë krijuar një test shumë të thjeshtë, me të cilin mund të konstatohet se,a mendon dikush si një vrasës serial? Është…

Read More

Shenjat që ju paralajmërojnë se keni probleme me zemrën

Yndyrërat,kalciumi,proteinat dhe qelizat inflamatore ndërtohen brenda arterieve për të formuar trombe të madhësive të ndryshme. Depozitat e trombeve janë të forta në pjesën e jashtme dhe të buta në pjesën e brendshme. Kur trombi është i fortë, pjesa e jashtme plasaritet (plasja e trombit),trombocitet (grimcat në formë disku në gjak që ndihmojnë koagulimin) afrohen ne zone, dhe gjaku kuagullon rreth trombit. Nëse një tromb i gjakut bllokon totalisht arterien, muskujt e zemrës bëhen “të uritur” për oksigjen. Brenda një kohe të shkurtër ndodh vdekja e qelizave të muskujve të zemrës,…

Read More

Shokon mjeku italian: Kanceri shërohet me vetëm një përbërës shtëpiak

Tullio Simonchini, mjeku italian, pretendon se kanceri është vetëm një baktere dhe asgjë më tepër. Ai gjithashtu pohon se soda e bukës mund ta eliminojë atë. Ky mjek italian në lidhje me këtë metodë të luftimit të kancerit shprehet shumë i sigurtë. Ai vetë ka shëruar disa qindra apo edhe mijëra njerëz nga kanceri. Terapia është e padëmshme dhe njerëzit që vuajnë nga kanceri nuk rrezikojnë asgjë ta përdorin. Për fat të keq, mjekësia dhe realiteti nuk kanë treguar rezultate pozitive në luftën kundër kësaj sëmundje të rëndë e vdekjeprurëse,transmeton…

Read More