Hernia diskale, si ta shëroni pa operacion

Dhimbja e mesit është një ndër shqetësimet e përditshme për mbi 90% të popullsisë. Shpesh abuzohet me termin ‘hernie diskale’, pasi jo çdo dhimbje e mesit mund të përkufizohet si hernie diskale.

Hernia diskale është dalja nga vendi natyral i diskut vertebral, i cili ndodhet në mes të vertebrave.

Ky i fundit luan rolin e një amortizatori midis vertebrave, duke bërë shpërndarjen e peshave në mënyrë të barabartë.

Disku është i përbërë nga një veshje e jashtme fibroze dhe shumë rezistente, e quajtur annulus.

 

Veshja e brendshme është më e dobët dhe më elastike e quajtur nukleus polpoz.

Disku duke dalë nga vendi bën një presion në rrënjët nervoze që ndodhen aty pranë, duke shkaktuar dhimbje.

 

Related posts